ua en ru

Розвідка назвала причину погіршення екологічної обстановки у Криму

Розвідка назвала причину погіршення екологічної обстановки у Криму Фото: завод "Титан" (mtot.gov.ua)

Під час тренувань військ РФ снаряд влучив у відстійник відходів хімвиробництва титанового та содового заводів

Підрозділи Збройних сил Російської Федерації (РФ) у серпні проводили у анексованому Криму стрільби в районах розташування відстійників відходів хімічного виробництва титанового та содового заводів. Про це з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міністерства оборони України на брифінгу повідомив спікер Міноборони Олександр Мотузяник.

За даними розвідки, російські військові постійно збільшують інтенсивність проведення тренувань на території окупованого Криму, більшість з яких проводять без згоди та попереднього інформування кримчан.

"13-19 серпня цього року, у ході тренування з прикриття адміністративного кордону з Херсонською областю, підрозділи ЗС РФ проводили стрільби в районах розташування відстійників відходів хімічного виробництва титанового та содового заводів. Внаслідок влучень снарядів, зазначені об’єкти були пошкоджені, що призвело до суттєвого погіршення екологічної обстановки на всій півночі окупованого Криму", - повідомив він.

Також зазначається, що наразі командування РФ намагається приховати масштаб екологічної проблеми і уникнути відповідальності за її виникнення.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що на адмінкордоні з Кримом зафіксовані перші випадки отруєнь прикордонників, які працюють у безпосередній близькості від заводу "Кримський титан".

Зазначимо, 27 серпня на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини. Також повідомлялося, що у зв'язку з ризиком екологічної катастрофи "Кримський титан" призупиняє виробництво, а дітей евакуюють з Армянська.