ua en ru

Розвідка констатує низький рівень морально-психологічного стану військових РФ на Донбасі

Розвідка констатує низький рівень морально-психологічного стану військових РФ на Донбасі Фото: військові РФ на Донбасі

За даними розвідки, 29-30 березня дезертирувало п’ять російський військових

Розвідка констатує низький рівень військової дисципліни та морально-психологічного стану військовослужбовців Російської Федерації на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Міністерства оборони України.

"Незважаючи на чисельні перевірки командуванням 1 АК ЗС РФ, залишається низьким рівень військової дисципліни та морально-психологічний стан російських військовослужбовців 9 ошмсп мп. 29-30 березня дезертирувало п’ять російський військовослужбовців: троє зі складу 2 батальйону та двоє з артилерійського підрозділу полку", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, одному з втікачів, громадянину Росії Івану Пономарьову, вдалось безперешкодно перетнути українсько-російський кордон. Громадянин Росії Олександр Алікін був затриманий на українсько-російському кордоні підрозділом внутрішніх військ МВС РФ. Ще троє дезертирів 2 батальйону - затримані місцевими мешканцями м. Новоазовськ під час спроби викрадення приватного автомобіля.

Окрім цього, повідомляється, що РФ продовжує постачати бойовиків на Донбасі боєприпасами, також продовжується передислокація бойовиків.

"З н.п. Іловайськ до складів ракетно-артилерійського озброєння (Гірне) 1 АК (Донецьк) вантажними автомобілями доставлено до 130 тонн боєприпасів; з н.п. Торез у напрямку н.п. Зугрес переміщено сім вантажних автомобілів з особовим складом 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) та окремого батальйону матеріального забезпечення (Донецьк)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про 4 загиблих та 7 поранених військових РФ на Донбасі.