ua en ru

Розробку програми реформування ЗСУ планують завершити до саміту НАТО у Варшаві

Розробку програми реформування ЗСУ планують завершити до саміту НАТО у Варшаві Фото: українські військові

Варшавський саміт відбудеться 8-9 липня

Розробку програми реформування Збройних сил України (ЗСУ) планують завершити до саміту НАТО у Варшаві, який відбудеться 8-9 липня 2016 року. Про це в інтерв'ю DefenseExpress заявив виконуючий обов'язки глави місії України при НАТО Єгор Божок.

"Ця програма покликана забезпечити реалізацію одного з елементів стратегії президента України "Україна-2020", в якій, зокрема, зазначено, що до 2020 року Збройні сили України мають повністю відповідати стандартам НАТО. Ми би хотіли завершити розробку згаданої програми у період до саміту НАТО у Варшаві", - повідомив Божок.

Він також назвав елементи державної програми реформування ЗСУ, які будуть реалізовані з допомогою НАТО.

"По-перше, це реформа системи командування і управління ЗСУ. Тобто, нова українська армія матиме зовсім іншу, нову архітектуру, яка повністю відповідатиме тій, яка застосовується в країнах-членах Альянсу.

По-друге, це система стандартизації. Для того, щоб застосувати в українському війську стандарти НАТО, нам повністю потрібно реформувати нашу національну систему військової стандартизації", - повідомив Божок.

Він також зазначив, що важливими питаннями, в яких буде допомагати НАТО - це логістика та створення Сил спеціальних операцій.

Нагадаємо, реформа ЗСУ передбачає створення двох окремих управлінських вертикалей.