ua en ru

Розмір грошового забезпечення для працівників Держдепартаменту з виконання покарань з червня 2010 р. буде підвищено на 300 грн щомісячно.

Голова Державного департаменту України з питань виконання покарань (ДДУПВП) Олександр Лісіцков ухвалив рішення про підвищення, починаючи з червня 2010 р., розміру грошового забезпечення, насамперед, працівників рядового і молодшого начальницького складу в середньому на 300 грн щомісячно, повідомляє прес-служба Державного департаменту України з питань виконання покарань.

Відтепер на першому році служби мінімальний розмір нарахованого грошового забезпечення молодшого начальницького складу становитиме не менше 1300 грн. Особам рядового і молодшого начальницького складу, які перебувають на службі понад п'ять років, а також особам середнього начальницького складу, які вперше прийнятті на службу, будуть збережені відповідні співвідношення у розмірах грошового забезпечення, зважаючи на строк служби та посадовий оклад за займаною посадою.

Відповідну вказівку голови Держдепартаменту надіслано керівникам установ.

Реальне поліпшення матеріального становища працівників нижчого рангу стало можливим у зв'язку з тим, що законом України «Про державний бюджет України на 2010 р.» на оплату праці для Державної кримінально-виконавчої служби України передбачено більші кошти, ніж у попередні роки. А саме - 1 млрд 163,1 млн грн, що становить 54% від потреби. У порівнянні з минулим роком асигнування на грошове забезпечення збільшенні на 105,0 млн грн, з яких - 92,6% надійдуть безпосередньо в установи виконання покарань і підрозділи кримінально-виконавчої інспекції. Зростання зарплати не буде стосуватися центрального апарату і територіальних органів ДДУПВП.