ua en ru

Розмови про необхідність переобрання Ради - блеф і обман виборців, - Рибаков

Перевибори Ради сьогодні провести неможливо. По-перше, в бюджеті на це немає грошей, по-друге, ЦВК на сьогоднішній день вже нелегітимна, по-третє, немає правових підстав для розпуску ВР. Про це заявив голова міжфракційного депутатського об'єднання "Антикризова група" Ігор Рибаков.

"Різноманітні політики і політтехнологи, які сьогодні працюють в численних політичних штабах, виконують завдання своїх наймачів, регулярно вкидаючи в українське суспільство тези про необхідність переобрання Верховної Ради. Цинізм подібних "посилів" зашкалює, адже всі ці "експерти" чудово розуміють, що будь-які розмови про швидке переобрання парламенту - це блеф", - зазначив нардеп.

Політик підкреслив, що ті представники фракцій і партій, які заявляють про необхідність термінового розпуску Ради займаються самопіаром, популізмом і обманом виборців. "Вони замовчують те, що вибори-2012 обійшлися державному бюджету більш ніж у мільярд гривень. Скільки коштуватимуть вибори зараз, коли дефіцит бюджету становить мільярди гривень? І звідки брати гроші, яких не вистачає навіть на патрони для армії?", - розмірковує Рибаков.

Він також нагадує, що 1 червня закінчився термін повноважень 12 з 15 членів ЦВК, і без їх переобрання легітимність Комісії буде під питанням, а всі її рішення, в тому числі і ті, що стосуються виборів, можна буде легко оскаржити в судах.

"Тому, слухаючи заклики про необхідність перезавантаження влади, так і хочеться сказати: "Хлопці, адже Майдан стояв саме для того, щоб всі рішення в нашій країні були законними!, - заявив Рибаков, - Якщо ви так хочете провести вибори - вносьте відповідні зміни в Конституцію і голосуйте за них конституційною більшістю у триста голосів".

"Ось саме тому я вважаю, що всі, хто мусує тему переобрання парламенту, займаються дешевим популізмом, прекрасно розуміючи, що подальше протистояння в Україні може обернутися повномасштабною громадянською війною, розділом території і заморожуванням всіх видів раніше обіцяної фінансової допомоги. Зараз, коли з'явилися перші ознаки перелому ситуації на користь України, подібний сценарій - злочинний", - впевнений політик.

Рибаков висловив упевненість, що всі свої сили новообраний Президент Петро Порошенко повинен кинути на пошуки компромісу. "Не загострювати конфлікт потрібно, а шукати шляхи до діалогу. Потрібно не "точити ножі", а домовлятися, адже проблеми, з якими боровся народ на Майдані, не зняті, а лише заглушені сьогодні звуками пострілів", - підкреслив голова "Антикризової групи".