ua en ru

Райради Київщини вимагають у Азарова не позбавляти людей пільг

Три районні ради Київщини - Поліська, Іванківська та Славутичська - звернулися до прем'єр-міністра Миколи Азарова з вимогою відкликати законопроект №9127 «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», яким фактично скасовуються соціальні пільги ліквідаторам і постраждалим в наслідок вибуху на Чорнобильський АЕС, ветеранам війни, працівникам правоохоронних органів та іншим соціальним категоріям населення.
Ініціаторами звернень виступають депутати від БЮТ. Вони переконані, що наразі прийняття цього закону, соціальні виплати зменшаться у декілька разів, а той в загалі не виплачуватимуться, оскільки сума та періодичність соціальних доплат проводитиметься за наявності вільних грошей у державному бюджеті, а їх, як завжди, не має.
Депутати райрад у своїх зверненнях також звертають увагу на необхідність прийняття проекту закону народного депутата, голови Київської обласної організації партії «ВО «Батьківщина» Костянтина Бондарєва «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Зокрема, цей закон передбачає компенсацію вартості продуктів харчування не менше 50% від розміру мінімальної заробітної плати, безкоштовне харчування учнів, студентів, щомісячну грошову допомогу громадянам що проживають на територіях радіоактивного забруднення.
За словами Костянтина Бондарєва, нинішня влада просто знущається над постраждалими від ЧАЕС і доводить людей до відчаю. «Чорнобильці не вимагають пільг чи особливого ставлення, вони хочуть, аби їм держава компенсувала витрати на лікування та дала можливість хоч якось вижити», - наголосив депутат.