ua en ru

Розстріли на Майдані: ГПУ повідомила про підозру 413 особам

Розстріли на Майдані: ГПУ повідомила про підозру 413 особам Фото: Сергій Горбатюк начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ (РБК-Україна)

Прокуратура продовжує розслідування злочинів на Майдані в 2013-2014 рр.

По 2017 рік в суд було направлено 21 обвинувальний акт та повідомлено про підозру 42 особам в рамках розслідування злочинів на Майдані в 2013-2014 рр. Про це, як передає кореспондент РБК-Україна, розповів директор департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

За його інформацією про підозру вже повідомлено 413 особам.

"Повідомлено про підозру 42 особам, до суду направлено 21 обвинувальний акт. Загалом 413 особам повідомлено про підозру ",- сказав він.

Також Горбатюк зазначив, що строки давності розслідувань не закінчаться.

"Розслідування розстрілів на Майдані... є відмова у співпраці зі слідчими і це суттєво впливає на розслідування. Є і не розкриті перші вбивства на Майдані. Є епізоди, де встановлені виконавці, а є епізоди, де встановлені замовники. Щодо 252 осіб обвинувальні акти спрямовані в суд. Чотири роки - не межа, стосовно строків давності, в деяких взагалі немає термінів давності", - додав він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Генеральна прокуратура України подала заяви про притягнення до відповідальності 16 суддів, які виносили незаконні рішення щодо активістів Майдану на початку 2014 року. За словами Горбатюка, протидія мирним акціям протесту здійснювалася не тільки на вулицях. Всього зафіксовано понад 600 випадків рішень судів, які порушили права активістів Майдану.