ua en ru

Розгляд запиту на притулок в Панамі для Каськіва може тривати півроку

Розгляд запиту на притулок в Панамі для Каськіва може тривати півроку Фото: Каськів подав клопотання про політичний притулок

Крім того, Каськів може вийти завтра з-під арешту, виплативши 600 тис. доларів застави

Влада Панами може розглядати запит на надання притулку екс-голові Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владиславу Каськіву протягом півроку. Про це заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін, повідомляє "112 Україна".

"Його прохання про політичний притулок уповільнює процедуру видачі Каськіва, але ми в черговий раз переконалися, що йому не можна вірити на слово жодним чином. Пару тижнів тому він говорив про готовність дати свідчення. На розгляд його прохання виділено півроку. Його аргументи досить слабкі. До Панами він перебував або в Словаччині чи Австрії - безпечній європейській країні, де не подавав ніяких прохань про притулок. Також він підозрюється у важкому економічному злочині, що є базовим, щоб відмовити в притулку. Але це затягнеться на певний час", - розповів Єнін.

Крім того, Єнін розповів, що влада Панами прийняли рішення про зміну запобіжного заходу у зв'язку з тим, що він є резидентом країни.

"Аргументом для такого рішення стали ті обставини, що Каськів є резидентом на території Панами, а також володіє нерухомістю. Адвокати надали документи, що Каськів володіє квартирою в Панамі, вартість якої майже удвічі більше ніж об'єкт елітної нерухомості в Києві, який у всіх на слуху", - пояснив Єнін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд Панами обрав для екс-глави Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва запобіжний захід у вигляді застави 600 тис. доларів.