ua en ru

Під час розгляду законопроектів МВФ очікуються дискусії щодо комунальних тарифів, - Мінфін

Під час розгляду законопроектів МВФ очікуються дискусії щодо комунальних тарифів, - Мінфін Фото: Артем Шевальов

Безпроблемним буде ухвалення двох законопроектів щодо діяльності НАБ

Під час розгляду в четвер у парламенті законопроектів із так званого пакету Міжнародного валютного фонду (МВФ) та Світового банку очікуються жваві дискусії щодо закону про комунальних тарифи. Про це заявив РБК-Україна заступник міністра фінансів України Артем Шевальов, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас декілька є законопроектів, саме щодо яких будуть можливо жваві дискусії - законопроект 2029а щодо комунальних тарифів, встановлення тарифів не нижче рівня собівартості. Принциповий ринковий тариф. Ми знаємо, що в нас є окремі популістичні політичні сили у Верховній раді. Вони безумовно матимуть, що сказати з цього приводу. Але всі розуміють, що з точки зору прогресу реформ, це той законопроект, який конче необхідний. Я думаю, що він знову ж таки буде підтриманий", - заявив Шевальов.

Також він підкреслив, що у знятті мораторію на стягненню боргів "Нафтогазом" не зацікавленні окремі політичні групи.

"Останній принциповий - 2956 щодо зняття мораторію по стягненню боргів до "Нафтогазу". На сьогоднішній день ситуація критична, вона була критичною багато років, але в сьогоднішніх умовах, коли "Нафтогазу" бракує коштів і він не матиме можливість стягати заборгованість - це абсолютно неприйнятно. Цим законопроектом ми знімаємо цей мораторій, який існував, якщо не помиляюсь, з 2001 року, і він відкриватиме з 1 жовтня можливість звертатись до своїх боржників щодо стягнення цих коштів. Є певні бізнесові групи, які контролюють якимось чином окремі компанії в державному секторі економіки, які є боржниками "Нафтогазу" і які безумовно не зацікавлені в тому, щоб "Нафтогаз" перейшов до них і спробував стягнути ці борги. Коментарі будуть. Але ми побачимо who is who", - сказав Артем Шевальов

Водночас він впевнений, що безпроблемним буде ухвалення двох законопроектів щодо діяльності Національного антикорупційного бюро.

"Що стосується діяльності НАБу - Національного антикорупційного бюро - там два законопроекти. Я не думаю, що там будуть проблеми. Законопроекти принципово важливі", - сказав заступник міністра.

Нагадаємо, за словами Шевальова, ухвалення в парламенті у четвер, 16 липня 2015 р., усіх законопроектів МВФ є передумовою для надання кредитів Україні Міжнародним валютним фондом та Світовим банком.