ua en ru

Розслідування катастрофи МН17: Нідерланди відзначили високий рівень співпраці з Україною

Розслідування катастрофи МН17: Нідерланди відзначили високий рівень співпраці з Україною Фото: катастрофа боїнга MH17 (flickr.com/osce_smmu)

Посол Нідерландів в Україні відзначив ключову роль прокуратури України в розслідуванні катастрофи

У Генеральній прокуратурі України відбулася зустріч генпрокурора Юрія Луценка з послом Королівства Нідерландів в Україні Едуардом Хуксом в ході якої посол відзначив високий рівень співпраці з Україною. Про це повідомляє на сайті ГПУ.

Повідомляється, що в ході зустрічі були обговорені питання двостороннього співробітництва, у тому числі і під час розслідування авіакатастрофи пасажирського літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній.

Так, посол відзначив високий рівень співпраці правоохоронних органів двох країн, а також ключову роль органів прокуратури України у розслідуванні цієї справи.

Нагадаємо, в липні Україна і Нідерланди підписали договір про співпрацю у справі про катастрофу пасажирського літака МН17 на Донбасі в липні 2014 року.

Міністр безпеки та юстиції Нідерландів Стеф Блок і міністр юстиції України Павло Петренко підписали двосторонню угоду про правове співробітництво у справі про катастрофу MH17. Договір передбачає, що судове переслідування підозрюваних у катастрофі MH17 буде вестися від імені всіх 298 жертв.