ua en ru

Витрати Сінгапуру на закупівлі для оборонних цілей до 2015 р. складуть 23 млрд дол

Витрати Сінгапуру на закупівлі патрульних літаків, вертольотів та іншого військового майна становитимуть 23 млрд дол. в 2010-2015 рр. Пор це йдеться у прогнозі британського видавництва IHS Jane's, що спеціалізується на військовій і транспортній тематиці, передає Reuters.

Автор аналізу зазначає, що незважаючи на теплі відносини з Китаєм, з яким у Сінгапуру традиційно міцні економічні та культурні зв'язки, відносини з мусульманськими сусідами країни - Індонезією і Малайзією - залишають бажати кращого, головним чином, у зв'язку з різними підходами до вирішення проблеми ісламського екстремізму .

При цьому інші країни регіону послідовно нарощують свій оборонний потенціал на тлі зростаючої військової потужності Піднебесної.

Як очікується, з 2010 р. по 2015 р. оборонний бюджет Сінгапуру виросте на 50% і складе 14 млрд дол.
На оборонні цілі в бюджеті на 2011-2012 фінансовий рік, що закінчується в березні 2012 р., Сінгапур направив 9,39 млрд дол.

Республіка Сінгапур - місто-держава, розташована на островах у Південно-Східній Азії. Джохорскою протокою відділяє країну від південного краю Малаккського півострова. Сінгапур межує з султанатом Джохор, що входять до складу Малайзії, і з островами Ріау у складі Індонезії. Чисельність населення Сінгапуру - 5,2 млн осіб, площа країни - 692,7 кв. км.