ua en ru

Видатки бюджету Києва на капітальні вкладення будуть спрямовані на вирішення найбільш актуальних проблем міста, - КМДА

Нагальні проблеми міського господарства, які стоять перед київською владою, вимагають перегляду структури видатків бюджету Києва. На цьому наголосив профільний заступник голови Київської державної адміністрації Руслан Крамаренко, повідомляє прес-служба відомства.

Він проінформував, що на виконання доручень першого заступника голови КМДА Олександра Попова, Головним управлінням економіки та інвестицій спільно з Головним фінансовим управлінням міста проведено аналіз видатків міського бюджету на капітальні вкладення. В результаті виявлено резерви економії по окремих напрямках, що дасть змогу направити ці кошти на вирішення найбільш актуальних проблем столиці.

«Головними завданнями бюджету сьогодні є концентрація видатків на пускових об'єктах та виконання невідкладних завдань, - таких як підготовка до навчального року, опалювального сезону та осінньо-зимового періоду. Крім того, стоїть завдання недопущення розпорошення коштів та виникнення нової заборгованості», - підкреслив Р.Крамаренко.

Він проінформував, що з метою здійснення обґрунтованих коригувань бюджетних видатків були проведені наради з головними розпорядниками коштів міського бюджету, а також районними адміністраціями. На цих нарадах було обговорено стан справ по кожному з об'єктів, на які виділяються бюджетні кошти, окреслені реальні передумови освоєння асигнувань до кінця року та обраховано критичну потребу в фінансуванні.

Одночасно було визначено проекти та напрямки, фінансування яких (спрямування на це саме бюджетних коштів) наразі є недоцільним. Наприклад, встановлення інформаційних покажчиків на дорогах міста вирішено здійснити за рахунок інвесторів-рекламодавців, зекономивши таким чином бюджетні кошти.

Саме в результаті проведених обговорень було підготовлено проект рішення Київради про внесення змін до програми соціально-економічного розвитку міста Києва на 2010 р., який 25 серпня був розглянутий на сесії Київської міської ради і прийнятий за основу. Після обговорення пропозицій у постійних комісіях Київради та схвалення їх депутатами, скоригована програма буде доведена до головних розпорядників коштів для виконання.