ua en ru

У Польщі в 2019 році з'являться ракетні комплекси Patriot

У Польщі в 2019 році з'являться ракетні комплекси Patriot Фото: Антоні Мацеревич (flickr.com-ministerstwoobronynarodowej)

Постачання ракетних комплексів Patriot будуть розділені на два етапи

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що перші американські ракетні комплекси Patriot повинні з'явитися в країні протягом двох найближчих років. Про це повідомляє "Польське Радіо".

За словами міністра, що це реальний термін, який випливає з останніх переговорів між Польщею і фірма Raytheon про постачання цього обладнання.

Голова Міністерства національної оборони Польщі згадав також про програму Narew, тобто про отримання системи протиповітряної оборони малого радіуса дії - до 25 км.

За словами Мацеревича, запуск системи протиповітряної оборони в рамках програми Narew буде можливим вже в 2021-2022 роках, тобто раніше, ніж планувалося.

У свою чергу, поставки перших комплексів Patriot є результатом прискорення переговорів з американською адміністрацією, а також підтримки цих переговорів президентом США Дональдом Трампом.

Згідно з підписаним у липні меморандумом, постачання ракетних комплексів Patriot будуть розділені на два етапи. У першій фазі Польща отримає чотири вогневі одиниці, то є дві батареї з 12 ракетами в новітній доступною на ринку версії. Зате у другій фазі Польща повинна отримати комплекси, озброєні ракетами SkyCeptor.

Нагадаємо, раніше Мацеревич заявив, що Польщі необхідно більше американських військових.