ua en ru

Під Радою мешканці Коцюбинського мітингували проти політичних переслідувань

Під Радою мешканці Коцюбинського мітингували проти політичних переслідувань Фото: мітинг під Радою 17 травня

Мешканці селища Коцюбинське Київської області сьогодні, 17 травня, вранці вийшли на акцію протесту під стіни парламенту з вимогою, щоб нардеп Ольга Червакова "припинила політичні переслідування". Про це мітингувальники заявили журналістам, повідомляє видання "Апостроф".

Зокрема, учасники мітингу принесли під Верховну Раду намети, "буржуйки", бутерброди і гарячий чай. Пікетувальники тримали плакати з повідомленнями до народних депутатів України: "Червакова організувала політичні переслідування"; "Ольга Червакова проти громади Коцюбинського"; "Червакова тисне на місцеве самоврядування", "Ольга Червакова" смотряща" по Коцюбинському?".


Мешканці Коцюбинського заявили про втручання Ольги Червакової в ході слідства та роботу органів місцевого самоврядування і вимагали дати оцінку таким діям.

Під Радою мешканці Коцюбинського мітингували проти політичних переслідувань"Червакова практично оселилася в нашому селищі. Вона у нас, мабуть, буває частіше, ніж у Верховній Раді. Нардеп організувала в Коцюбинському політичні переслідування. Членів партії "Нові Обличчя", яких люди підтримують, Червакова залякує, нацьковує на них поліцію. У селищі постійна напруга - не знаємо, кого сьогодні можуть десь закрити або пограбувати під виглядом обшуку. У нас немає іншого виходу, тому ми будемо пікетувати Верховну Раду доти, поки Червакова не припинить тероризувати селище. Ми хочемо, щоб нас почули", - каже учасниця пікету Катерина Ющенко.

Мітингувальники вважають, що Червакова "лобіює в парламенті інтереси столичних забудовників, яким вигідно приєднати селище до Києва, щоб забудувати Біличанський ліс". За їхніми даними, вже навіть є проект великого комплексу, який передбачає знищення тисяч дерев.

Також зазначається, що до пікетувальників вийшов народний депутат України Михайло Гаврилюк, обраний від виборчого округу, куди входить селище Коцюбинське. Учасники мітингу заявили Гаврилюку, що "за свою каденцію він не провів жодного прийому громадян в Коцюбинському".

За даними "Апострофа", 15 травня, в день жертв політичних репресій мешканці Коцюбинського протестували під стінами Міністерства внутрішніх справ з вимогою покарати поліцейських, які, за їхніми словами, "знущалися над головою селища". З мітингувальниками зустрілась голова Нацполиции країни Хатія Деканоїдзе. Вона пообіцяла справедливо розслідувати "свавілля" поліції в Коцюбинському і взяти справу під особистий контроль.

У свою чергу нардеп Червакова зазначає, що її дії за останні півроку спрямовані на винесення меж цього лісу в натурі, що сприятиме виконанню указу Президента України від 01.05.2014 р. про надання Біличанському лісу статусу Нацпарка. Цьому, за її словами, перешкоджають організатори мітингу, які є забудовниками в Приірпінні і націлені на продовження неконтрольованого розпаювання лісу.

Окрім того, як заявила політик, пікетувальниками була не громада, а депутати Коцюбинського і Ірпеня, які 8-9 квітня "захопили в силовий спосіб владу в селищі, за фактом чого Прокуратурою порушено 3 кримінальних провадження".

Червакова заявляє, що на брифінгу у ВР з Мустафою Найємом депутата пояснили причину мітингу під стінами Ради. Вони зазначили, що це мітинг не громади Коцюбинського, а прихильників партії "Нові обличчя" мера Ірпеня Володимира Карплюка, а також депутатів з селища Коцюбинського, яких було розпущено.

"8-9 квітня ці люди захопили в силовий спосіб владу в селищі, за фактом чого Прокуратурою порушено 3 кримінальних провадження. Зараз ці люди чинять перешкоди наведенню ладу, яке розпочала Верховна рада, розпустивши корумповану селищну раду Коцюбинського, та яке продовжує Нацполіція, провадячи слідчі дії по кримінальних справах, які було порушено після силового захоплення влади в селищі", - підкреслила Червакова.

Вона також заявила, що 13 травня Нацполіцією був проведений обшук у будівлі селищної ради Коцюбинського, вилучалися підробні документи і підробні печатки.

"Це викликало шалений опір з боку Карплюка і його прибічників. Зараз на Нацполіцію чиниться тиск, відбуваються незаконні дії. Мер Ірпеня намагається зупинити слідство, вимагає відсторонення слідчого", - повідомила нардеп.

Мустафа Найєм у свою чергу наголосив, що під приводом громадської активності йде лобіювання інтересів групи можновладців.

"Це смішно! Нам удають нібито громадську активність, а насправді це прихильники конкретної партії і конкретної людини в селищній раді, яких розпустила ВР. Зараз відбувається політичний тиск на Нацполіцію. Я вдячний Нацполіції і Хатії Деканоїдзе, що вони підтримали це розслідування... Зараз проводиться лише слідство, і це вже викликає обурення тих людей, яких розпустили", - зауважив нардеп.

Він також повідомив, що вже зібрано 1200 підписів коцюбинчан, які підтримали розслідування в Коцюбинській селищній раді.