ua en ru

Радіокомпанія "Голос Америки" вивчить всі повідомлення РФ про внесення до списку "іноземних агентів"

Радіокомпанія "Голос Америки" вивчить всі повідомлення РФ про внесення до списку "іноземних агентів" Фото: ЗМІ

Поки що масштаб обмежень для закордонних ЗМІ в Росії невідомий

Американська радіокомпанія "Голос Америки" уважно вивчить всі повідомлення Міністерства юстиції РФ та інших російських відомств про внесення видання та інших іноземних ЗМІ в список іноземних агентів" в Росії. Про це заявила директор радіокомпанії Аманда Беннетт, передає РБК .

"Мін'юст Росії зазначив, що новий статус передбачає ще більше обмеження роботи "Голосу Америки" в Росії. Але поки що масштаб цих обмежень невідомий", - сказала Беннет.

За її словами, американська радіокомпанія прагне і надалі служити "незмінно надійним і авторитетним джерелом новин для російськомовної аудиторії".

Нагадаємо, 15-16 листопада в Росії дев'ять ЗМІ отримали повідомлення про можливість включення в список "іноземних агентів" у Росії Серед них - "Голос Америки", "Кавказ.Реалії", "Крим.Реалії", "Сибір.Реалії", регіональний проект "IdeL.Реалії", телеканал "Теперішній час", "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (РВЄ/РС)", татаро-башкирська служба "Радіо Свобода" (Azatliq Radiosi) та проект "Фактограф".

Відзначимо, в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) вважають, що заходи, які вжили США і Росія стосовно зарубіжних ЗМІ, обмежують свободу журналістики.