ua en ru

Радикальна партія блокує трибуну Ради з вимогою відставки Гонтарєвої

Народні депутати з фракції "Радикальна партія" Олега Ляшка заблокували трибуну Верховної Ради України з вимогою розглянути сьогодні на відданому засіданні питання відставки голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої, передає кореспондент РБК-Україна.

Біля трибуни перебувають 5 нардепів від фракції "Радикальна партія" Олега Ляшка, серед яких Ігор Мосійчук, Ігор Попов, а також депутат і голова комітету з банківської діяльності Сергій Рибалка.

Радикальна партія блокує трибуну Ради з вимогою відставки Гонтарєвої

(Джерело фото: РБК-Украина)

Як повідомив лідер Радикальної партії Олег Ляшко, його партія блокує трибуну , вимагаючи відставки Гонтарєвої.

"О 16:00 розпочинається засідання Ради. Ми починаємо блокування трибуни аж до того часу, поки не буде поставлений на розгляд питання про відставку Гонтарєвої", - сказав Ляшко.

Він зазначив, що питання відставки Гонтарєвої поки немає в порядку денному сьогоднішнього засідання.

"Ми наполягає на тому, щоб це питання сьогодні розглядався у Верховній Раді... На превеликий жаль, сьогодні позиція Президента - він продовжує підтримувати Гонтареву, отже він несе разом з нею відповідальність за обвал курсу гривні. Ми зверталися до колег по коаліції підтримати нашу позицію, я сподіваюся, що все-таки вони підтримають. Поки що у порядку денному цього питання немає", - сказав Ляшко.

Він також зазначив, що з приводу Гонтарєвої з Президентом України проведе переговори прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Поки питання по Гонтарєвої не буде вирішено, фракція Радикальної партії ні за один із законопроектів голосувати не буде. Але ми готові за них (законопроекти - ред.) голосувати, ми готові частина з них підтримати, за умови врахування наших зауважень, але перше питання - це відставка Гонтарєвої... З Президентом ми ведемо з цього приводу переговори, що тривали консультації прем'єр мені розповідав, що він кілька разів на наше прохання з ним (Президентом - ред.) говорив, Президент продовжує тримати Гонтареву, ми категорично проти цього", - сказав Ляшко.

Нагадаємо, як повідомив у своєму Facebook повідомив журналіст Денис Казанський, Гонтарєва написала заяву про звільнення.

Напередодні лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що відставка Гонтарєвої можлива лише у разі її заяви про звільнення.