ua en ru

У Раді зареєструють нову редакцію закону про очищення влади 15 квітня, - нардеп

У Раді зареєструють нову редакцію закону про очищення влади 15 квітня, - нардеп Єгор Соболєв

Завтра, 15 квітня, депутати зареєструють у парламенті нову редакцію закону про очищення влади. Про це на прес-конференції повідомив народний депутат від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Соболєва, для прийняття нової редакції закону в парламенті є достатньо голосів.

"Голосів більш ніж достатньо", - заявив нардеп.

Згідно нової редакції закону вводиться поняття Центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, який забезпечує формування та реалізує державну політику з питань очищення влади, описано його функції та повноваження.

Крім того, в перелік осіб для люстрації потрапляють працівники апаратів та секретаріатів органів місцевого самоврядування.

Також передбачається, що заборони закону про люстрацію не будуть застосовуватися до осіб, які перебували або перебувають на службі ВСУ, Державній прикордонній службі, Нацгвардії, спецпідрозділах МВС, СБУ і визнані учасниками бойових дій під час проведення АТО на сході України.

Крім того, додано норму про те, що люстрационная перевірка не буде поширюватися на осіб, народжених після 1 січня 1996 р.

В закон доданий пункт про те, що кандидати на посаду Президента і народних депутатів повинні будуть подавати відомості про те, чи підпадають вони під дію закону про очищення влади. Проте вони будуть мати право брати участь у виборах.

Нагадаємо, Мін'юст представить свою позицію щодо закону про люстрацію в КСУ 16 квітня.