ua en ru

У Раді зареєстрували "копію" законопроекту Тимошенко про ринок землі 2008 року, - нардеп

У Раді зареєстрували "копію" законопроекту Тимошенко про ринок землі 2008 року, - нардеп Фото: Олексій Мушак (Главком)

За словами Мушака, у Раді зареєстрована "точна копія" законопроекту 2008 року

Депутати від БПП повторно зареєстрували законопроект "Про ринок землі", який є точною копією проекту закону Юлії Тимошенко від 2008 року. Про це виданню "Цензор.НЕТ" повідомив народний депутат України від БПП Олексій Мушак.

"Слово в слово, кома в кому, точка в точку. Це точна копія того, що пропонувала Юлія Тимошенко у 2008 році. Це компроміс у такому чутливому питанні, як ринок землі. Будь-який послідовний, відповідальний політик повинен підтримати бажання реалізувати свої ідеї та напрацювання. Я вірю, що таким політиком є Юлія Тимошенко. Нашим опонентам можуть не подобатися пропозиції від коаліції, уряду, Президента. Давайте тоді реалізуємо їх ідеї та напрацювання. Адже позиція не може так кардинально змінюватися в залежності від того, при владі вона чи в опозиції. Я вірю, що політики повинні бути послідовними", - заявив нардеп.

За його словами, депутати пропонують Юлії Тимошенко разом просувати її версію ринку землі.

alt

"Запрошуємо Тимошенко і її команду приєднатися до авторського колективу. Більше того, вважаємо вкрай необхідним змінити написи на агітаційних наметах "Батьківщини" з "Зупини розграбування землі" на "За земельну реформу Тимошенко". І відповідно змінити питання, які партія "Батьківщина" планує винести на всеукраїнський референдум", - підкреслив нардеп.

На думку Мушака, концепція Тимошенко знайде багато прихильників серед поборників економічної свободи.

"Законопроект 7112 від 14.09.2017 або 2143 від 28.02.2008 ліберальна версія ринку землі за всі 26 років земельної дискусії. Судіть самі. Коло покупців дуже широке - громадяни України, підприємства з українськими засновниками, будь-які іноземці, що зареєстрували юридичну особу в Україні", - заявляє Мушак.

За його словами, в законопроекті немає мінімальної ціни купівлі 1 га землі сільськогосподарського призначення. Також немає обмежень на концентрацію сільгоспземлі в одних руках.

altalt