ua en ru

У Раді сумніваються в прийнятті виборчого кодексу до парламентських виборів

У Раді сумніваються в прийнятті виборчого кодексу до парламентських виборів Фото: Верховна рада України (РБК-Україна)

Новий виборчий кодекс передбачає перехід до відкритих списків

У Верховній раді України сумніваються в прийнятті виборчого кодексу до парламентських виборів восени 2019 року. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Рятуйся хто може: де і навіщо впливові депутати підбирають собі округи".

Зазначимо, новий виборчий кодекс, якщо він буде прийнятий, змусить політиків переглянути стратегію на парламентську кампанію. Все тому, що прийнятий у першому читанні проект закону передбачає перехід від змішаної системи виборів до відкритих списків. Правда, багато депутатів впевнені, що до виборів кодекс не приймуть.

"В червні доведеться його завалити і подавати новий. Але проголосувати за це нереально. Парламентські вибори пройдуть за чинним кодексом", - запевняє РБК-Україна один із впливових депутатів коаліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на наступному пленарному тижні Рада розгляне виборчий кодекс. За словами спікера Ради Андрія Парубія, робоча група профільного комітету з питань правової політики вже пройшла найскладнішу частину поправок до документа.

До цього голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Артур Герасимов не виключив розробку нового законопроекту про виборчу реформу.

Всі новини по виборах президента України 2019 на РБК Україна.