ua en ru

В БПП допускають розробку нового виборчого законопроекту

В БПП допускають розробку нового виборчого законопроекту Фото: Артур Герасимов (УНІАН)

БПП обговорить новий виборчий кодекс на засіданні фракції

У разі, ящо після внесення поправок до виборчого кодексу він не буде достатньо адаптованим, "Блок Петра Порошенка" ініціюватиме розробку нового законопроекту. Про це повідомив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

Він також додав, що БПП обговорить новий виборчий кодекс на засіданні фракції.

"Відносно виборчого законодавства, ви знаєте, що, нажаль цей законопроект є дуже старим. Він розроблявся, якщо не помиляюсь 12 років тому. Це і пояснює велику кількість поправо, які зараз були внесені. Якщо зараз він буде адаптований до умов сьогодення, якщо він буде дійсно відповідати сучасній системі і потребам українського суспільства, то ми будемо розглядати на фракції і приймати рішення. Якщо ні, то, нажаль, я буду підтримувати ідею, наприклад, розробки нового законопроекту", - повідомив Герасимов.

Нагадаємо, раніше голова Верховної ради Андрій Парубій заявляв, що парламент зможе в жовтні ухвалити виборчий кодекс. Також повідомлялося, що Парубій ініціює створення робочої групи для вивчення досвіду щодо зміни виборчого законодавства парламентами Грузії і Молдови.