ua en ru

У Раді зараз немає голосів за відставку Гонтарєвої

У Раді зараз немає голосів за відставку Гонтарєвої Фото: Валерія Гонтарєва

Однозначно підтримує звільнення глави НБУ тільки "Батьківщина"

У Верховній Раді України в даний момент немає голосів за звернення до президента про відставку голови Національного банку Валерії Гонтарєвої. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Валерії Гонтарєвої шлють привіти: хто і чому домагається відставки глави НБУ".

зокрема, у фракції "Блок Петра Порошенко" цю ініціативу готові підтримати близько 30 депутатів. Ще 30-40 голосів може дати "Народний фронт".

"Самопомочи" поки що немає остаточного рішення з приводу голосування за звернення, але у фракції допускають, що можуть підтримати створення ТСК з розслідування діяльності Гонтарєвої на посаді голови НБУ. На створення такої ТСК наполягають у "Батьківщині", яка також підтримує звільнення голови Нацбанку.

У той же час в Радикальній партії, хоч і підтримують відставку Гонтарєвої, відзначають, що голосуватимуть тільки за свій проект відповідного документа, зареєстрований у Раді ще на початку минулого року.

У свою чергу фракція "Опозиційний блок" разом з депутатською групою "Відродження" поки не планують відправляти Валерію Гонтареву у відставку.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало про те, яким чином Національний банк контролює фінанси українців.