ua en ru

Раді рекомендують посилити захист безробітних та роботодавців на час карантину

Раді рекомендують посилити захист безробітних та роботодавців на час карантину Фото: карантин (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Верховній раді рекомендують посилити захист безробітних, працівників і роботодавців на час карантину. Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендує схвалити в другому читанні відповідний законопроект №3486.

Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Закон пропонує надавати допомогу по частковому безробіттю усім підприємствам, в тому числі і великим.

У документі прописані терміни, в які роботодавці повідомляють центру зайнятості про заплановане масове вивільнення працівників - не пізніше ніж за два місяці до звільнення і не пізніше ніж за 30 календарних днів до звільнення у разі, якщо це держслужбовці.

Згідно з проектом, особам, звільненим з військової служби після участі в проведенні АТО/ООС без умови встановлення інвалідності, надаватимуть ваучери.

При підготовці до другого читання до законопроекту надійшло 39 пропозицій, 22 з них врахували повністю або частково, а 17 - відхилили.

"Комітет за результатами розгляду прийняв рішення рекомендувати Верховній раді прийняти законопроект у другому читанні і в цілому", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, на початку липня Верховна рада ухвалила відповідний законопроект №3486 за основу.

Як писало РБК-Україна, в Мінекономрозвитку попередили, що наслідком отримання доходу офіційно зареєстрованими безробітними може стати кримінальна відповідальність.