ua en ru

Раді рекомендували прийняти закон про ТСК

Раді рекомендували прийняти закон про ТСК Фото: Борислав Береза (ліворуч) і Дмитро Добродомов на брифінгу

Закон "Про діяльність тимчасово-слідчих комісій" має бути проголосований

Антикорупційний комітет рекомендує Верховній Раді прийняти закон про тимчасові слідчі комісії. Про це заявив секретар комітету з питань протидії та запобігання корупції ВР, нардеп із фракції "Блок Петра Порошенка" Дмитро Добродомов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Антикорупційний комітет рекомендував Верховній Раді проголосувати за законопроект про ТСК. Оскільки робоча група - це дорадчий орган, який, на жаль, не має повноважень для проведення повноцінної роботи і об'єктивного вивчення матеріалів справи, закон №1098" Про діяльність тимчасово-слідчих комісій ", авторами якого є представники коаліції, має бути внесений в зал і проголосований", - сказав Добродомов.

За його словами, незважаючи на те, що спікер парламенту не подовжив терміни роботи робочої групи, депутати вимагатимуть поставити це питання до порядку денного.

"Сьогодні перед Гройсманом піднімуть питання, щоб проголосували за продовження терміну роботи робочої групи до 2 червня. Це достатньо часу, щоб вивчити всі матеріали і дати повноцінний звіт про те, чи мали місце факти корупції в уряді. Якщо це буде включено до порядку денного, ми будемо розуміти, що керівництво ВР зацікавлене у розслідуванні наданих фактів екс-керівником Госфінспекціі паном Гордієнком", - наголосив депутат.

Він зазначив, що вчора на засіданні робочої групи відкрилися факти, що нинішньому керівництву Держфінінспекції представники прокуратури забороняють давати свідчення.

"15 травня має бути попередній звіт Генеральної прокуратури, але вчора ми з подивом дізналися про те, що працівникам Держфінінспекції прокуратура заборонила давати свідчення для нашої робочої групи у відкритих кримінальних справах за результатами ревізії. Тому ми будемо з'ясовувати, на якій підставі це було зроблено і чому було прийнято рішення про заборону давати свідчення", - зазначив Добродомов.

Нагадаємо, 7 травня робочу групу з перевірки корупції в держсекторі очолив позафракційний нардеп Борислав Береза.