ua en ru

Рада 15 травня заслухає звіт робочої групи з перевірки фактів корупції в уряді

Рада 15 травня заслухає звіт робочої групи з перевірки фактів корупції в уряді Фото: Володимир Гройсман

В п'ятницю група проінформує, що було зроблено нею за місяць

Верховна Рада України у п'ятницю, 15 травня 2015 р., заслухає звіт робочої групи з перевірки та подальшого оприлюднення в ЗМІ фактів можливих зловживань і порушень в державному секторі економіки, оприлюднених Держфінінспекції. Про це повідомив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, відкриваючи пленарне засідання парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми з вами прийняли рішення, затвердили доручення голови Верховної Ради про створення двох робочих груп: одна, що займається питаннями вивчення заяв щодо корупції, друга - це тарифна політика. Хочу вам нагадати, що 7 травня група мала звітувати перед парламентом і пропонувати про подальші кроки. Далі парламент мав визначитись щодо того, яким чином далі треба діяти. 7 травня з об'єктивних причин цього не було зроблено (Верховна Рада не мала пленарного засідання - ред. ), тому вчора на погоджувальній раді було прийнято рішення про те, щоб в п'ятницю група проінформує, що було зроблено нею за 1 місяць, і далі парламент визначиться, що треба робити далі з цього питання. Тому я б просив всіх в п'ятницю максимально прибути і прийняти відповідні рішення. Хотів би, щоб цей захід був максимально публічний", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, раніше голова групи народний депутат Борислав Береза повідомив, що спікер Гройсман не продовжив термін дії робочої групи з розслідування фактів корупції в уряді.

Також у Раді закликали Порошенка вплинути на ГПУ з розслідування корупції в Кабміні