ua en ru

У Раді розглянуть стан розслідування нападів на журналістів

У Раді розглянуть стан розслідування нападів на журналістів Фото: Верховна Рада України (РБК-Україна)

Розгляд відбудеться наступного тижня

Наступного пленарного тижня у Верховній раді розглянуть стан розслідування нападів на журналістів. Про це йдеться у порядку денному засідання профільного комітету Верховної ради на 3 жовтня, передає кореспондент РБК-Україна.

Повідомляється, що парламентський комітет з питань свободи слова та інформаційної політики заслухає інформацію про розслідування фактів перешкоджання професійній діяльності журналістів у 2018 році.

Зокрема, народні депутати цікавляться станом розслідування кримінального правопорушення щодо нападу на кореспондента Дарину Білер, який стався у прямому ефірі телеканалу "NewsONE".

"Питання резонансних фактів перешкоджання журналістській діяльності, зафіксованих у 2018 році. Питання про стан розслідування: нападу у прямому ефірі на кореспондента телеканалу "NewsONE" Дарину Білер,спроби тиску і вербування співробітником СБУ журналіста інтернет - видання "Країна UA", - йдеться у порядку денному комітету.

Окрім того, нардепи розглянуть звернення від громадської організації "Стоп корупції" про напад на знімальну групу у Миколаївської області 11 вересня.

Засідання комітету відбудеться у середу, 3 жовтня о 14:30.

Нагадаємо, що 27 вересня в Києві біля Адміністрації президента пройшла акція "Ніч на Банковій", яка була приурочена солідарності з постраждалими від нападів активістами. Загалом у акції взяли участь близько 300 осіб.

Нагадаємо, 31 липня облили кислотою громадську активістку та радника мера Херсона Катерину Гандзюк. 26 вересня Гандзюк записала перше відеозвернення в лікарні, де вона перебуває після нападу.

"Так, я знаю, що виглядаю зараз погано. Але, принаймні, мене лікують. Мене лікують добре українські лікарі. І я точно знаю, що виглядаю зараз набагато краще, ніж виглядають в Україні справедливість і правосуддя. Тому що їх сьогодні не лікує ніхто", - сказала Гандзюк.

Гандзюк відзначила, що поки не знає замовників нападу на себе, а також на інших общественных активістів в Україні.