ua en ru

Під АП завершилась акція солідарності з постраждалими внаслідок нападів активістами

Під АП завершилась акція солідарності з постраждалими внаслідок нападів активістами Фото: акція під АП (РБК-Україна)

Загалом у акції "Ніч на Банковій" взяли участь близько 300 осіб

Акція "Ніч на Банковій", яка була приурочена солідарності з постраждалими від нападів активістами, що тривала біля Адміністрації президента України, завершилася. Про це з місця події повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Акція тривала з 18:00, наразі активісти розійшлися.

Під час події активісти нанесли на асфальт біля Адміністрації президента написи "Мовчання вбиває" і "Хто замовив Катю Гандзюк" та зачитали список постраждалих журналістів і активістів.

Організатори вимагають провести спільну нараду голів усіх силових відомств України та президента у зв'язку з нападами.

Повідомлялося, що активісти мали намір провести ніч на вулиці Банковій біля АП, щоб дочекатися президента Петра Порошенка, який о 3:00 ночі має повернутися з Нью-Йорка.

Загалом у акції взяли участь близько 300 осіб.

Нагадаємо, 31 липня облили кислотою громадську активістку та радника мера Херсона Катерину Гандзюк. 26 вересня Гандзюк записала перше відеозвернення в лікарні, де вона перебуває після нападу.

"Так, я знаю, що виглядаю зараз погано. Але, принаймні, мене лікують. Мене лікують добре українські лікарі. І я точно знаю, що виглядаю зараз набагато краще, ніж виглядають в Україні справедливість і правосуддя. Тому що їх сьогодні не лікує ніхто", - сказала Гандзюк.

Гандзюк відзначила, що поки не знає замовників нападу на себе, а також на інших громадських активістів в Україні.