ua en ru

У Раді заслухають міністрів фінансів і освіти

У Раді заслухають міністрів  фінансів і освіти Фото: Сергій Марченко (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Нардепи заслухають міністрів на годині запитань до уряду

На годині запитань до уряду у Верховній раді хочуть заслухати главу Міністерства фінансів Сергія Марченка. Також нардепи очікують доповідь від Кабміну щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це заявив перший заступник глави фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко у ході засідання погоджувальної ради, передає РБК-Україна.

"Щодо запрошення на день уряду: ми підтримуємо запрошення пана міністра фінансів, пана Марченка, щодо ситуації із використанням коштів із так званого COVID-фонду. Щоб він доповів нам, як ведеться відпрацювання усіх цих проектів", - зазначив парламентар.

Крім того, нардепи хочуть заслухати інформацію від Міністерства освіти і науки щодо проведення ЗНО.

"Щодо виконуючого обовязки міністра освіти - думаю у робочому порядку, як і всі члени уряду, вона буде присутня на засіданні дня уряду і зможе відповісти на всі питання щодо зовнішнього незалежного оцінювання", - додав депутат.

Пізніше глава парламенту Дмитро Разумков заявив, що на годину запитань до уряду запросять міністра фінансів та в.о. міністра освіти. Він зазначив, що в.о. міністра освіти має доповісти з питань скасування пробного ЗНО та умов проведення щорічного ЗНО в умовах карантину.

"Ми робимо 10 хвилин від одного (Сергія Марченка), 10 хвилин від другого (в.о. міністра освіти), вони сідають у ложу уряду. Є 20 хвилин на запитання від депутатських фракцій та груп, але ви визначаєтесь, до кого ви звертаєтесь з питанням. І далі 20 хвилин ми залишаємо на запитання від народних депутатів. Прошу підтримати та проголосувати. Фракції визначились саме про таку процедуру", - заявив Разумков.

Нагадаємо, Марченко раніше заявив, що Мінфін не планує вносити додаткові зміни до державного бюджету в разі нових хвиль коронавірусу.

Як писало РБК-Україна, в середині травня міністерство зайняло ще 21 млрд гривень для покриття дефіциту держбюджету - тільки за квітень доходи України склали на 13,6 млрд гривень менше, ніж заплановано.