ua en ru

У Раді розповіли, коли парламент може проголосувати за новий склад ЦВК

У Раді розповіли, коли парламент може проголосувати за новий склад ЦВК Фото: ЦВК (РБК-Україна)

У грудні, на першій або другій пленарному тижні, рішення повинно бути схвалено

Заступник голови фракції "Блок Петра Порошенко" Олексій Гончаренко розповів, що Верховна Рада України у грудні може проголосувати за новий склад Центральної виборчої комісії. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна: "Без терміну придатності: коли і як буде оновлено склад Центрвиборчкому".

Отже, як стверджують у президентській фракції, у грудні, на першій або другій пленарному тижні, рішення повинно бути схвалено.

"Можу підтвердити, що в грудні ми хочемо розглянути питання про призначення членів Центральної виборчої комісії. Там мова йде, за БПД, про заміну однієї кандидатури", - додав Гончаренко, причому відмовився назвати прізвище цієї кандидатури.

Щодо можливих змін, інший співрозмовник у фракції запевнив, що кандидатури ще шукають, тому поки що не зрозуміло, які ротації за квотою президента і БПП можуть бути. Причому рішення фракція ще не приймала, а про можливі заміни не знають навіть члени профільного комітету з питань правосуддя та правової політики.

Неофіційно вище керівництво НФ також розповідає, що оновлення ЦВК має пройти в грудні. До того ж, "фронтовики" вважають, що до складу Комісії мають увійти представники всіх фракцій і груп.

Крім того, про те, що голосування за оновлення складу ЦВК у грудні цілком можливо, запевнили видання і у фракції Радикальної партії.

"Прізвище поки не можу назвати. Але це пов'язано з тим, що є реальні шанси на формування ЦВК. Тому ми замінили кандидатуру. Офіційно вже відправили лист", - говорить співрозмовник.

Причому пояснює, що у фракції вважають, що у них є шанси на те, що кандидатура буде дійсно включена в президентське подання.

Нагадаємо, ще в середині листопада заступник голови фракції "Блок Петра Порошенко" Ігор Кононенко заявляв що Рада розгляне питання призначення нового складу Центральної виборчої комісії в грудні.