ua en ru

У Раді просять розслідувати корупційні дії співробітників "Нафтогазу"

У Раді просять розслідувати корупційні дії співробітників "Нафтогазу" Фото: Юрій Чижмарь

Нардеп заявляє про корупцію в "Нафтогазі" на мільярди гривень

Народний депутат Юрій Чижмарь звернувся до Служби безпеки України (СБУ), Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), Міністерства внутрішніх справ (МВС) і Генеральної прокуратури України (ГПУ) з проханням розслідувати корупційні дії посадових осіб НАК "Нафтогаз України". Відповідне повідомлення "Про вчинення кримінального злочину" політик оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Чиновники, говорячи про боротьбу з корупцією в газовому секторі, чомусь забувають про НАК "Нафтогаз України", який складає основу корупції в цій галузі. Сьогодні звернувся до СБУ, НАБУ, МВС і ГПУ про вчинення посадовими особами НАК "Нафтогаз України" злочинних дій, які призводять до банкрутства підприємств системи теплоеомуненерго та ухилення від сплати податків на кілька мільярдів гривень", - написав депутат.

У зверненні нардепа йдеться, що "Нафтогаз" неодноразово під час опалювального сезону відмовлявся оформляти документи про постачання газу підприємствам ТКЕ, хоча по факту не міг їх зупинити. Це штучно створювало в газовій системі "дисбаланс газу" і призводило до появи в бухгалтерських розрахунках витрат на балансування системи, зазначив нардеп.

"Фактично постачання газу підприємствам ТКЕ діями НАК штучно підміняється послугою балансування газу в ГТС України", - зазначив депутат.

За його словами, якщо ціна газу для ТКЕ становила 5930 грн, то з вартістю балансування тисяча кубометрів газу обходилася вже у понад 19 тис. грн.

altaltaltaltalt

Нагадаємо, як повідомляли "Наші гроші", прокуратура міста Києва підозрює ТОВ "НВП "Горизонт" в отриманні злочинним шляхом від ПАТ "Укртрансгаз" 32,61 млн гривень на інженерно-геодезичні роботи, з яких було викрадено 30,23 млн гривень державних коштів.