ua en ru

Раді пропонують знизити поріг вартості для безмитного ввезення товарів в Україну з 2017

Раді пропонують знизити поріг вартості для безмитного ввезення товарів в Україну з 2017 Фото: Верховна Рада України

Відповідний проект закону зареєстрований в парламенті

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді знизити поріг вартості для безмитного ввезення товарів в Україну авіаційним транспортом з 1 тис. євро до 430 євро, а автомобільним - з 500 до 300 євро з 2017 року. Відповідний проект закону №3470 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування податком на додану вартість операцій із ввезення на митну територію України товарів фізичними особами у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі" був зареєстрований в парламенті 13 листопада.

Зазначається, що метою законопроекту є виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в частині впровадження до національного законодавства положень Директиви Ради № 2007/74/ЄС.

Так, документом пропонується внести відповідні зміни до статей 191 та 196 Податкового кодексу щодо встановлення вартісної межі щодо ввезення громадянами товарів без оподаткування ПДВ у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі на рівні 430 євро через пункти пропуску, відкриті для повітряного і морського сполучення, та на рівні 300 євро - через інші пункти пропуску.

Нагадаємо, Кабмін розглянув внесення змін у Податковий і Митний кодекси в ході засідання членів уряду 13 жовтня.