ua en ru

Раді пропонують профінансувати з держбюджету реставрацію пам’яток нацзначення

Раді пропонують профінансувати з держбюджету реставрацію пам’яток нацзначення Фото: Раді пропонують закон про фінансування реставрації пам'яток нацзначення ОТГ (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Верховній раді пропонують профінансувати з державного бюджету реставрацію пам’яток національного значення, що перебувають у комунальній власності. Це передбачає законопроект №5551.

"Законопроект №5551, нещодавно зареєстрований у парламенті, дозволить профінансувати з держбюджету в рамках президентської програми "Велика реставрація" пам’ятки національного значення, що перебувають у комунальній власності", - сказано у повідомленні.

Наразі ж до Великої реставрації можуть потрапити лише пам’ятки, які перебувають у державній власності та які належать Міністерству культури та інформаційної політики.

Заступниця голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук підкреслила, що через існуючі нині законодавчі обмеження зараз значна кількість важливих історичних об’єктів у власності громад не змогла увійти до списку Великої реставрації.

За її словами, до переліку об’єктів на реставрацію не могли включити пам’ятки, які не мали необхідної проєктно-кошторисної документації.