ua en ru

Раді пропонують дати визначення Національному військовому меморіальному комплексу

Раді пропонують дати визначення Національному військовому меморіальному комплексу Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Утримання комплексу пропонується доручити Міністерству у справах ветеранів

Кабінет міністрів України пропонує Верховній раді прийняти законопроект №9170 "Про внесення змін до закону "Про поховання та похоронну справу" щодо Національного військового меморіального комплексу. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на дані на сайті парламенту.

Відповідний проект закону було зареєстровано у Раді 5 жовтня.

Згідно з постановою ВР, прийнято рішення про створення Національного військового меморіального кладовища, а Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України визначено відповідальним за розроблення та виконання підготовчих заходів з проектування, будівництва та функціонування кладовища.

Документом пропонується надати законодавче визначення терміну Національного військового меморіального комплексу, який має бути створене з метою організації почесних поховань та перепоховань видатних борців за незалежність України, військовослужбовців, які загинули захищаючи Україну, ветеранів війни та військової служби, інших осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Проектом передбачається, що утримання Національного військового меморіального комплексу буде здійснюватися центральним органом виконавчої влади, що здійснює реалізацію держполітики у сфері соцзахисту ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, тобто Міністерством у справах ветеранів, за рахунок коштів державного бюджету.

Нагадаємо, Кабінет міністрів пропонує створити Національний військовий меморіальний комплекс, на території якого будуть ховати загиблих в ході захисту України військовослужбовців.

Як писало РБК-Україна, на сході України з початку агресії РФ загинули 2911 українських військових.