ua en ru

У Раді планують встановити додатковий контроль за збереженням лісів

У Раді планують встановити додатковий контроль за збереженням лісів Фото: Ірина Луценко (rada.gov.ua)

Проектом пропонується внести зміни до Земельного кодексу України

Представник президента України у Верховній Раді, депутат ВР від фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко повідомила про законодавчу ініціативу встановити додаткові гарантії для збереження українських лісів. Про це передає прес-служба БПП.

Так, проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення додаткових гарантій збереження лісів", співавторами якого стали народні депутати різних фракцій, буде внесено до парламенту наступного тижня.

Проектом пропонується внести зміни до Земельного кодексу України, встановивши, що зміна цільового призначення земельних ділянок, зайнятих лісами, що перебувають у державній чи комунальній власності, здійснюватиметься за погодженням з Кабінетом міністрів України.

Луценко наголосила, що парламент має зупинити поширення негативної тенденції зміни цільового призначення земельних лісових ділянок для їх використання в цілях, не пов’язаних з веденням лісового господарства.

Нагадаємо, у кінці вересня президент України Петро Порошенко попросив силовиків відзвітувати про боротьбу з "лісовою мафією".