ua en ru

У Раді не дали можливість табачникам обмежити кількість оптових покупців, - Холодов

У Раді не дали можливість табачникам обмежити кількість оптових покупців, - Холодов Фото: Верховна рада (Віталій Носач, РБК-Україна)

У "ресурсному" законопроекті №5600 народні депутати намагалися внести виправлення №144, яке могло б дати можливість виробникам цигарок обмежити кількість оптових покупців. Ця норма також могла б ще більш монополізувати тютюновий ринок, але в парламенті провалили поправку.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву заступника голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Андрія Холодова в Telegram-каналі.

За його словами, ця поправка, по суті, пропонувала передати частину повноважень Антимонопольного комітету та Державної податкової служби приватному бізнесу.

"Поправка пропонувала дати виробникам сигарет можливість антиринково тиснути на оптові торгові компанії, втручатися в їхню бізнес-діяльність, вимагати документи, які є комерційною таємницею та дискримінувати одні компанії на користь інших. Виробники цигарок отримали б прав більше, ніж є у Антимонопольного комітету та Державної податкової служби", - написав депутат.