ua en ru

Рада завтра планує обрати омбудсмена

Верховна Рада Україна (ВР) завтра, 15 березня, в ході пленарного засідання першим питанням планує розглянути призначення уповноваженого ВР з прав людини. На сьогоднішній день на посаду омбудсмена претендують тільки правозахисник, співголова Харківської правозахисної групи, голова правління Української Гельсінської Євген Захаров і урядовий уповноважений Європейського суду з прав людини Валерія Лутковська.

Кандидатуру Захарова в ВР внесли фракції БЮТБ і НУ-НС на початку лютого 2012 Пізніше у Партії регіонів заявили, що будуть підтримувати в якості кандидата на посаду омбудсмена Валерію Лутковську.

Крім того, у другому читанні нардепи планують розглянути законопроект № 9364 про внесення зміни до статті 18 закону України "Про основи функціонування ринку природного газу". Проектом закону передбачається, що операції на поточних рахунках із спеціальним режимом використання гарантованих постачальників, їх структурних підрозділів, а також підприємств, що здійснюють продаж природного газу гарантованим постачальникам не підлягають зупиненню.

Також депутати розглянуть законопроект № 9362 про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі банків, у капіталізації яких взяла участь держава. Законопроектом передбачається врегулювати принципи продажу банків, визначити об'єкт та суб'єктів продажу банків, інших учасників цього процесу, визначити порядок і спосіб продажу банків, розкрити зміст та особливості окремих етапів продажу банків, які, зокрема, повинні бути врегульовані підзаконними нормативно-правовими актами, а також врегулювати фінансові та договірні відносини продажу банків.

Також Рада розгляне ряд законопроектів з пропозиціями Президента серед яких законопроект № 9202 про розвиток і державну підтримку малого та середнього підприємництва в Україні.