ua en ru

Рада завтра, крім антикорупційних проектів, розгляне "реанімаційний пакет реформ" і межі Луганської області

Верховна Рада 7 жовтня на своїй сесії, крім 5 антикорупційних законопроектів, може розглянути законопроект про реформування прокуратури. Про це після погоджувальної ради в Раді на брифінгу заявив глава фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

Верховна Рада 7 жовтня на своїй сесії, крім 5 антикорупційних законопроектів, може розглянути законопроект про реформування прокуратури. Про це після погоджувальної ради в Раді на брифінгу заявив глава фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Щойно закінчилася нарада у голови Верховної Ради України голів фракцій і груп. Ми узгодили порядок денний на завтра. Так, станом на зараз по суті антикорупційний пакет проектів законів, який вноситься урядом і Президентом до парламенту, доповнений проектом закону про прокуратуру, який необхідно прийняти у другому читанні", - заявив він.

За словами Соболєва, законопроект про прокуратуру пройшов експертизу Венеціанської комісії.

Крім того, за словами Соболєва, Рада 7 жовтня розгляне ще цілий ряд інших проектів законів, передусім так званий "реанімаційний пакет реформ". "Завтра Верховна Рада, крім антикорупційних проектів закону, розгляне ще цілий ряд інших проектів законів. Насамперед це стосується так званого реанімаційного пакета реформ. Уряд вносить проект закону, який передбачає відкриття всіх реєстрів власності та проект закону про можливість проведення "заочних" судових процесів", - заявив нардеп.

Він нагадав, що через відсутність підозрюваних у фінансуванні та пособництві тероризму на Донбасі затягується розгляд таких справ: "Це дасть можливість проводити засідання судів без підозрюваних".

Також завтра парламент розгляне проекти постанов щодо адміністративно-територіальних меж у Луганській області: "У нас там, як ми знаємо, складна ситуація, коли частина районів Луганської області залишається під контролем сепаратистів, а частина - під контролем законної української влади. Тому необхідно буде прийняти рішення, це буде дві постанови про регулювання територіальних адміністративних кордонів", - повідомив Соболєв.

Крім того, за словами нардепа, уряд вніс проект закону про стимулювання видобутку природного газу. "Я не зовсім розумію, як уряд вважає, що цей закон буде передбачати боротьбу з корупцією", - зазначив Соболєв.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов скликав позачергове засідання Ради на 7 жовтня 2014 р., реагуючи на прохання прем'єра Арсенія Яценюка, який закликав парламент ухвалити антикорупційні закони.