ua en ru

Парламент ввів штраф за діяльність інформагентств без держреєстрації

Верховна Рада України ввела штраф за діяльність інформагентства без його державної реєстрації.

Верховна Рада України (ВР) ввела штраф за діяльність інформагентства без його державної реєстрації. За прийняття в цілому відповідного законопроекту №3879 проголосувало 235 при мінімально необхідних 226 нардепів.

Згідно із законом, ст. 164 "Порушення порядку провадження господарської діяльності" Кодексу України про адміністративні правопорушення відтепер доповнена і включає накладення штрафу від шестисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої також і за також здійснення діяльності інформаційного агентства без його державної реєстрації, після припинення його діяльності або з ухиленням від перереєстрації за наявності передбачених для цього законом підстав. Раніше штраф за провадження господарської діяльності без державної реєстрації становив від двадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією.

При цьому за повторні дії, вчинені особою протягом року після адміністративного стягнення, або пов'язані з отриманням доходу у великих розмірах, тепер передбачений штраф від тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення. Раніше за таке правопорушення передбачалося накладення штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Міністерство юстиції, в Україні в 2013 р. було зареєстровано 34 інформаційні агентства - найбільше за останні 4 роки. У 2012 р. було зареєстровано 23, 2011 - 30, 2010 р. - 27. При цьому в 2013 р. жодне інформаційне агентство не припинило своєї діяльності. Також в 2013 р. було зареєстровано 1044 друкованих засобів масової інформації. Припинили свою діяльність - 38, тоді як в 2012 р. - 63.