ua en ru

Рада восьмого скликання працює в 2 рази ефективніше попередніх парламентів, - Гройсман

Рада восьмого скликання працює в 2 рази ефективніше попередніх парламентів, - Гройсман Голова Верховної Ради Володимир Гройсман

Верховна Рада України восьмого скликання спромоглася розглянути в 2 рази більше проектів законів і постанов, ніж парламенти попередніх скликань. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова Верховної Ради Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми підведемо певний підсумок роботи парламенту - 100 днів роботи. Для мене особисто як для спікера це надзвичайно відповідальний період, коли формувався український парламент і коаліція", - заявив Гройсман.

Він зазначив, що за 100 днів роботи Верховної Ради України прийнято кілька важливих реформ.

"Це реформа українського парламенту в першу чергу. Ми порівняли в цифрах роботу парламентів. За 100 днів роботи нашого парламенту внесено на розгляд 770 законів і проектів постанов, що в 2 рази більше аналогічних показників парламенту 6 і 7 скликань... В парламенті 6 скликання було проведено 23 засідання, в парламенті 7 скликання - 13, а нам вдалося провести 33 засідання Верховної Ради і прийняти 72 закону. Це досить оптимістичні цифри", - підкреслив спікер.

Він нагадав, що парламент прийняв нову редакцію закону про РНБО, який відповідає новим викликам в умовах військової агресії. Також прийнятий закон про військово-цивільних адміністраціях і низку законів для оптимізації процесу оборонного військового замовлення. Затверджена нова чисельність Збройних сил України.

За словами Гройсмана, дуже важливо, що парламенту вдалося ухвалити закон про судоустрій в редакції Президента України, що стане першим етапом реалізації судовому реформи і боротьби з корупцією.

Він нагадав, що в кінці року Верховній Раді України вдалося ухвалити важливі рішення для бюджетної децентралізації, забезпечення гуманітарною допомогою, а також посилення відповідальності банківського сектора, чого не забезпечили депутати парламентів попередніх скликань.

Також Гройсман звернув увагу на те, що 2 березня парламент продовжив процес бюджетних перетворень, внісши зміни в низку кодексів та закону про Державний бюджет.

"Це дозволить отримати макрофінансову допомогу від МВФ", - підкреслив спікер.

Нагадаємо, вибори у Верховну Раду України пройшли 28 жовтня 2014 р.