ua en ru

Рада змінить закон про електронне декларування до середини березня

Рада змінить закон про електронне декларування до середини березня Фото: Юрій Луценко сподівається на остаточне виправлення недоліків у законі №3755 наступного пленарного тижня

Луценко сподівається на виправлення недоліків, зазначених Євросоюзом

Верховна Рада України внесе зміни до ухваленого 16 лютого ц.р. закону про електронне декларування на наступному пленарному тижні, який розпочнеться 15 березня. Про це повідомив під час прес-конференції лідерів фракцій українського парламенту в Брюсселі керівник фракціі БПП Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

Йдеться про закон № 3755 "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" (щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

"Мені здається, що ця дискусія буде закінчена в третій раз. У нас є така приказка, що "Бог трійцю любить". В третій раз цей закон буде і реалістичним і європейським по глибині його використання. Думаю це відбудеться на першому тижні пленарної сесії Верховної Ради", - сказав Луценко.

Він пояснив недоліки ухваленого закону тим, що ця редакція звужує коло осіб, які зобов'язані подавати електронну декларацію про доходи.

У свою чергу лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак також висловив сподівання, що протягом пленарного тижня 15-19 березня відповідні зміни до закону будуть схвалені.

"Зараз триває погодження з європейською стороною щодо тієї редакціі, яку ми прийняли у другому читанні. Впевнений, що наступного пленарного тижня ми вийдемо на єдину позицію і ми готові підтримати", - запевнив депутат.

Нагадаємо, раніше голова представництва Європейського союзу в Україні Ян Томбінський заявив про те, що закон про електронне декларування доходів потрібно привести у відповідність з міжнародними стандартами.