ua en ru

Рада може посилити відповідальність за зберігання зброї

Рада може посилити відповідальність за зберігання зброї Фото: Андрій Тетерук (nfront.org.ua)

ВР може посилити відповідальність за зберігання після законодавчого визначення категорій зброї

Верховна Рада України може посилити відповідальність за зберігання і використання зброї тільки після того, як на законодавчому рівні будуть визначені категорії цієї зброї. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради заявив перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для того, щоб ми підвищували відповідальність за зберігання зброї, у нас має діяти законодавство, яке визначає поводження з цивільним і мілітарною зброєю, ми взагалі повинні запровадити системне поняття обігу зброї в Україні. Цього, на жаль, не існує... Після того, як ми встановимо, що можна робити, які категорії зброї ми маємо, тоді, я впевнений, буде величезна відповідальність за використання мілітарного зброї в мирних місцях ", - заявив Тетерук.

Нардеп зазначив, що зараз розробляються відповідні законопроекти, які згодом будуть внесені в парламент.

Нагадаємо, наприкінці вересня повідомлялося, що в Україні протягом 20 днів з незаконного обігу вилучили понад 600 одиниць зброї та 18 тонн вибухівки.

Зазначалося, що з 6 вересня розпочалися профілактичні заходи по вилученню з незаконного обігу зброї та вибухівки. За 20 днів поліція задокументувала 1,9 тис. кримінальних справ, встановила причетних до скоєння 176 злочинів у сфері незаконного обігу зброї.