ua en ru

Рада пішла на перерву всупереч запевненням працювати без зупинки

Рада пішла на перерву всупереч запевненням працювати без зупинки Фото: Володимир Гройсман

Засідання розпочнеться о 13:00

Спікер парламенту Володимир Гройсман оголосив 30-хвилинну перерву у засіданні Верховної Ради України.

"Оголошую перерву на півгодини", - сказав голова ВР, зазначивши, що засідання має розпочатися о 13:00.

Спікер оголосив перерву на прохання нардепа Єгора Соболєва. Так, парламентарі мали розглянути у другому читанні законопроект №3040 "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів", однак вони не отримали тексти закону з новими правками до повторного розгляду. Соболєв звернувся до Гройсмана з прохання про перерву, аби всі нардепи могли ознайомитися з пропонованими правками.

Слід зазначити, що вчора на Погоджувальній раді ВРУ Гройсман запропонував працювати без перерви, його пропозиція отримала підтримку всіх лідерів фракцій та депутатських груп. Сьогодні нардепи також підтримали цю пропозицію.

Нагадаємо, ВРУ обмежила повноваження Служби безпеки України (СБУ) щодо розслідування кримінальних проваджень у сфері національної безпеки. Відповідний проект закону № 2542а "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо виконання рекомендацій Європейського Союзу з виконання Україною плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України стосовно уточнення підслідності органів досудового розслідування" підтримали у другому читанні 325 парламентарів при мінімально необхідних 226.