ua en ru

Рада врегулювала правовий режим територій, забруднених внаслідок аварії на ЧАЕС

Рада врегулювала правовий режим територій, забруднених внаслідок аварії на ЧАЕС Фото: ВР врегулювала правовий режим на забрудненій внаслідок аварії на ЧАЕС території

За документ проголосували 234 нардепи

Парламент ухвалив у другому читанні президентський проект закону №4437 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань правового режиму території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи". За документ проголосували 234 депутати ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, проектом закону вносяться зміни до Земельного кодексу України щодо повноважень Кабінету міністрів України в сфері розпорядження землями державної власності в зонах відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Також передбачається врегулювати видачу дозволів на спеціальне водокористування водних об'єктів в зоні відчуження і зоні безумовного (обов'язкового) відселення території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи. Документом будуть врегульовані деякі види діяльності та містобудівну діяльність в межах зони відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення.


Актом встановлюється і порядок створення біосферних заповідників, особливості природоохоронного режиму територій та об'єктів природно-заповідного фонду, які створюються на територіях зони відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення.

Також документом пропонується передбачити порядок надання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, розташованими на територіях зони відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення.

Нагадаємо, комітет ВР з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект №4714 про внесення змін до закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо соціального захисту учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС .