ua en ru

Рада зібралася на засідання: що відбувається в парламенті

Рада зібралася на засідання: що відбувається в парламенті Фото: засідання парламенту (РБК-Україна)

Верховна рада України 6 жовтня зібралася на засідання, яке веде перший віце-спікер Руслан Стефанчук. Вчора нардепи відсторонили від ведення засідань главу парламенту Дмитра Разумкова, а в "Слузі народу" заявили, що затвердженого порядку денного немає.

Детальніше про те, що відбувається в Раді - в матеріалі РБК-Україна нижче.

Рада продовжує засідання

Питання відсторонення Стефанчука від ведення засідань на два дні підтримали лише 49 нардепів. Таким чином, перший віце-спікер продовжив ведення засідання. Парламентарії розглядають питання зміни меж населеного пункту у Вінницькій області.

Рада пішла на перерву

Нардепи визначилися з тим, хто буде вести засідання щодо відставки Разумкова. Спочатку пропонувалося п'ять кандидатів: Данила Гетманцев, Гео Лерос, Олексій Гончаренко, Олександр Бакумов і Юрій Корявченков, але останній взяв самовідвід.

Рейтингове голосування за кандидатів:

  • Гетманцев - 236 голосів,
  • Лерос - 42 голоси,
  • Гончаренко - 72 голоси,
  • Бакумов - 118 голосів.

В результаті 239 голосами нардепи підтримали кандидатуру Гетманцева.

Після цього, нардепи знову спробували відсторонити Стефанчука від ведення засідання. Відзначимо, вчора з такою ініціативою депутати виступали двічі і обидва рази підтримали пропозицію менше 70 нардепів.

На даний момент Рада пішла на перерву до 12:30, після чого повернеться до розгляду питання відсторонення Стефанчука.

Нардепи зібралися на засідання

Стефанчук відкрив засідання парламенту, день почався з традиційних виступів нардепів.

Питання порядку денного

У "Слузі народу" заявили, що не визнають порядок денний Ради, розміщений на офіційному сайті парламенту. Фракція запропонувала розглянути сьогодні питання, які не вимагають попереднього затвердження: постанови про перейменування населених пунктів, проведення виборів, зміну меж населених пунктів, ратифікації.

Відставка Разумкова

Вчора нардепи внесли до порядку денного питання відставки Разумкова. Як очікується, голосування відбудеться завтра, 7 жовтня. У контексті цього, в "Слузі народу" пропонують також визначити, хто буде вести засідання щодо відставки Разумкова. Фракція пропонує свого кандидата - Данилу Гетманцева.