ua en ru

Рада зняла недоторканність з нардепа Бакуліна

Рада зняла недоторканність з нардепа Бакуліна Фото: Євген Бакулін (gazprom.ru)

Бакуліна зможуть притягнути до кримінальної відповідальності у справі про закупівлі "вишок Бойка"

Верховна рада України зняла недоторканність з нардепа від "Опозиційного блоку" Євгена Бакуліна. Відповідне рішення підтримали 274 парламентаря, передає кореспондент РБК-Україна.

Таким чином, парламент дав дозвіл на притягнення Бакуліна до кримінальної відповідальності у справі про закупівлю так званих "вишок Бойка". Крім того, депутати дали згоду на його затримання і арешт.

Нагадаємо, 16 лютого генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання до Верховної ради на притягання до кримінальної відповідальності, затримання та обрання запобіжного заходу Бакуліну.

Бакулін є фігурантом справи про закупівлю за завищеними цінами так званих "вишок Бойка" у 2011 році, коли очолював НАК "Нафтогаз України". По даній справі його затримували в 2014 році, проте пізніше Печерський райсуд Києва відпустив Бакуліна під заставу в 10 млн гривень.

Зазначимо, цього тижня на засіданні регламентного комітету Ради генпрокурор зазначив, що слідство не може встановити місцезнаходження Бакуліна. У зв'язку з цим Луценко допускає, що нардепа оголосять в розшук, якщо парламент дасть дозвіл на його затримання і арешт.