ua en ru

Рада сьогодні розгляне заборону належать росіянам телеканалів в Україні

Верховна Рада сьогодні на пленарному засіданні розгляне законопроект №1768 "Про внесення змін до закону "Про телебачення і радіомовлення" (щодо участі іноземних осіб в телерадиоорганизациях)", що передбачає, зокрема, заборону на діяльність в Україні телерадіоорганізацій, частки яких належать громадянам або юридичним особам Росії. Про це йдеться в порядку денному Ради на 3 лютого.

Також буде розглянуто альтернативний законопроект №1768-1. Доповідати будуть нардепи Сергій Висоцький, Сергій Каплін та голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, нардеп Вікторія Сюмар.

Нагадаємо, внесення даного законопроекту було спровоковано показом телеканалу "Інтер" у новорічну ніч програми за участю російських артистів, які раніше демонстрували антиукраїнську позицію. Частка акцій телеканалу "Інтер" належала російському Першому каналу.

Проте вчора стало відомо, що компанія українського бізнесмена Дмитра Фірташа викупила цю частку.

Крім зазначеного законопроекту, Рада також розгляне законопроект №1848, передбачає врегулювання діяльності Національної гвардії, законопроект №1535 про порядок поводження з військовополоненими, №1855 р. про створення військово-цивільних адміністрацій замість місцевих рад на звільнених від терористів територіях Донбасу, №1849 про розширення підстав для негласного слідства по кримінальних проваджень, пов'язаних з ухиленням від військової служби під час АТО.