ua en ru

Рада сьогодні розгляне питання збору за місця для паркування

Рада сьогодні розгляне питання збору за місця для паркування Фото: Верховна Рада України

Також розглядатиметься питання перейменування окремих населених пунктів та районів

Верховна Рада України сьогодні, 12 травня 2016 року, розгляне в першому читанні законопроект №2635 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збору за місця для паркування транспортних засобів". Про це йдеться в порядку денному на сайті парламенту.

Також у першому читанні розглядатимуться законопроекти "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері паркування транспортних засобів" та "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо розподілу надходжень від штрафів за порушення правил зупинки, стоянки транспортних засобів в межах населених пунктів".


Окрім цього, у першому читанні розглядатимуться питання щодо внесення змін до закону про Національну поліцію, законодавчих актів України щодо консолідації функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг, запровадження системи автоматизованого арешту коштів у цивільному та господарському судочинстві.

У повторному першому читанні разглядатимется Проект Закону "Про оцінку впливу на довкілля".

Окрім цього, у першому читання Рада розглядатиме законопроекти щодо спрощення деяких аспектів нафтогазової галузі, упорядкування системи надходження та використання коштів із рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату, щодо спеціально уповноваженого державного органу з питань гуманітарної допомоги, щодо особливостей застосування податкового компромісу до щомісячних авансових внесків з податку на прибуток підприємств, щодо посилення відповідальності посадових та службових осіб контролюючих органів.

У другому читанні Рада розгляне, зокрема, питання здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони, внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо правової долі земельних ділянок, власники яких померли, особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, вдосконалення законодавства у сфері державного нагляду.

Також у другому читанні розглядатиметься законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України".

Для повторного розгляду з пропозиціями Президента України до порядку денного ради винесені законопроекти про управління об'єктами державної та комунальної власності, державне оборонне замовлення, фінансування професійно-технічної освіти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Комітет ВР схвалив законопроект про підвищення штрафів за водіння п'яним.