ua en ru

Рада сьогодні розгляне зняття ПДВ і акцизу з імпорту електромобілів

Рада сьогодні розгляне зняття ПДВ і акцизу з імпорту електромобілів Фото: Верховна Рада

Доповідати по законопроекту буде глава податкового комітету Ніна Південця

Верховна Рада України сьогодні, 25 листопада, на засіданні розгляне прийняття у другому читанні законопроекту №1912 "Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування ввезення та постачання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами. Про це йдеться в порядку денному парламенту.

Доповідати по законопроекту про звільнення від ПДВ і акцизу на імпорт електромобілів буде голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Південця.

Крім того, Рада розгляне в другому читанні проекти законів №1599 "Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств", №1460-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо приведення законодавства у сфері насінництва та розсадництва у відповідність з європейськими та міжнародними вимогами)".

Також парламент розгляне проект постанови №2733 про перейменування села Радянське Кременецького району Тернопільської області, постанова №3329 про згоду на затримання і арешт судді господарського суду Київської області Павла Скутельника.

Нагадаємо, в першому читанні Верховна Рада України підтримала законопроект про скасування акцизу на імпорт електромобілів 21 листопада.