ua en ru

Рада сьогодні може розглянути закон про імпічмент Президента, - нардеп

Верховна Рада Україна сьогодні може розглянути закон про імпічмент Президента Віктора Януковича.

Верховна Рада Україна сьогодні може розглянути закон про імпічмент Президента Віктора Януковича. Про це в кулуарах парламенту заявив позафракційний народний депутат Микола Рудьковський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я буду наполягати, щоб сьогодні парламент прийняв закон 4171 про процедуру імпічменту Президента. Я буду наполягати, щоб мій проект закону був поставлений на розгляд парламенту і проголосований", - заявив Рудьковський.

Він повідомив, що проект закону передбачає спрощення процедури імпічменту: "Формується Слідча комісія і потім дві третини від кількісного складу ВР, тобто конституційну більшість (300 голосів) може проголосувати за імпічмент на підставі висновків Слідчої комісії. Якщо є явні факти порушення законодавства президентом, то комісія може надати висновки протягом декількох днів. Це можливо у випадку критичних ситуацій для країни. У проекті закону пропонується максимальний термін роботи комісії - шість місяців".

Нардеп додав, що сьогодні Верховна Рада може розглянути кадрові питання. Зокрема, відсторонення від виконання обов'язків в.о. міністра доходів та зборів: "Також колеги наполягають на тому, щоб усунути Генерального прокурора".

Він впевнений, що вже сьогодні варто почати консультації про формування коаліції: "Ми повинні почати консультації про формат нової більшості в парламенті. У цей складний момент для країни, коли Президент вилетів до Харкова, потрібно консенсусом у парламенті створити більшість, забезпечити обрання керівництва Ради, яке забезпечить створення коаліції".