ua en ru

Рада ратифікувала угоду про точку стику кордонів України, Білорусі та Польщі

Рада ратифікувала угоду про точку стику кордонів України, Білорусі та Польщі

Народні депутати підтримали законопроект № 0010 "Про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України, урядом Республіки Білорусь та урядом Республіки Польща про точку стику державних кордонів України, Республіки Білорусь і Республіки Польща". За відповідне рішення проголосували 275 нардепів із 226 мінімально необхідних.

Відповідну угоду було підписано у Луцьку 14 березня 2013 р. у трьох примірниках, кожен українською, білоруською та польською мовами.

Згідно з угодою, точка стику державних кордонів України, Республіки Білорусь і Республіки Польща знаходиться на перетині лінії, що проходить посередині річки Західний Буг (західний Буг), з лінією, яка є продовженням південної брівки каналу Мостицького.

Сторони у тримісячний термін з дати набрання чинності цього договору створять Спільну українсько-білорусько-польську комісію з метою позначення точки стику кордонів на місцевості та підготовки і підписання демаркаційних документів.

"Кожна з сторін вживає необхідних заходів з метою підтримання у належному стані елементів прикордонного знаку, що перебувають на території її держави, і недопущення їх переміщення, ушкодження, зникнення або знищення, а також заходів, спрямованих на забезпечення видимості між елементами прикордонного знаку", - йдеться в угоді.

Ця угода набуває чинності з дати отримання останньої ноти, що підтверджує виконання кожною із Сторін необхідних внутрішньодержавних процедур.

Нагадаємо, народні депутати підтримали законопроект № 0008 "Про ратифікацію протоколу прикордонного знаку "ТУР", який встановлений для позначення точки стику державних кордонів України, Румунії та Угорщини".