ua en ru

Рада ратифікувала угоду про порядок передачі зразків наркотиків між спецслужбами країн СНД

Верховна Рада Україна (ВР) прийняла в другому читанні як закон проект закону № 0251 про ратифікацію угоди про порядок передачі зразків наркотичних засобів, психотропних речовин та їх прекурсорів (в межах країн СНД). "За" ухвалення законопроекту проголосували 283 з мінімально необхідних 226 народних депутатів.

Ратифікація угоди встановлює порядок порядку передачі зразків наркотичних засобів, психотропних речовин та їх прекурсорів, вилучених з незаконного обігу, для здійснення оперативно-розшукових заходів, забезпечення проведення порівняльних криміналістичних досліджень, а також наукової та навчальної метою.

Ратифікація здійснює внутрішньодержавні процедури, необхідні для вступу в силу угоди, реалізація якого дозволить більш ефективно вести боротьбу з незаконним обігом наркотиків, психотропних речовин та їх прекурсорів, зміцнювати інформаційну взаємодію сторін на основі загальновизнаних принципів і норм міжнародного права.

До другого читання комітет вніс поправку, якою встановлюється, що Україна залишає за собою право проводити митний огляд у відповідності з національним законодавством. Така норма була включена в текст закону через те, що норми угоди дозволяли переміщати через митну територію без митного контролю по 50 грам кожного речовини.